Ikuti Kami:

Banyak Persoalan, Adakah Ending ‘The World Of The Married’ Bakal Berbeza Dengan Drama Asal ‘Doctor Foster’?

Banyak Persoalan, Adakah Ending ‘The World Of The Married’ Bakal Berbeza Dengan Drama Asal ‘Doctor Foster’?

Selepas memasuki separuh akhir tayangan, semakin ramai yang tertanya-tanya kesudahan yang akan disajikan oleh “The World Of The Married”. Adakah ia akan mengambil simpang yang berlainan daripada drama adaptasi asalnya iaitu “Doctor Foster”?

Persamaan dengan “Doctor Foster”

Kalau anda nak tahu, jalan cerita musim pertama “Doctor Foster” sudah pun habis dihadamkan sehingga ke episod ke-6 “The World Of The Married”. Di mana Ji Sun-woo mula sedar bahawa suami kesayangan rupanya bermain kasih dengan perempuan lain di belakangnya dan perkara nista ini diketahui oleh kenalan di sekelilingnya. Disebabkan berasa dikhianati, doktor tersebut telah memulakan pelan balas dendamnya bagi menjatuhkan Lee Tae-oh.

Plot musim kedua “Doctor Foster” juga dapat dilihat dalam drama Korea ini apabila lelaki durjana itu pulang semula ke Gosan bersama isterinya, Yeo Da-kyung dan anak mereka iaitu Jenny. Dalam cerita asal, Simon telah membeli rumah mewah baru bersama perempuan simpanannya iaitu Kate dan kembali menetap di bandar yang diduduki oleh bekas isteri dan anaknya. Bahkan, babak Lee Tae-oh menjemput anak lelakinya ke majlis kepulangan di rumah barunya adalah sama dengan drama asalnya.

kesudahan the world of the married

Jun-young watak penting dalam perkembangan drama

Walaubagaimanapun, bermula daripada titik itu, terdapat sedikit kelainan dalam perkembangan cerita “The World Of The Married” daripada “Doctor Foster”. Kunci utamanya terletak pada watak Lee Jun-young, anak lelaki Ji Sun-woo dan Lee Tae-oh yang menyebabkan rasa ingin tahu penonton memuncak dalam meramalkan kesudahannya. Perangainya yang lebih memenangkan ayahnya buat masa ini adalah sama dengan watak anak lelaki dalam “Doctor Foster”.

Pun begitu, kalau nak dibandingkan dengan yang asal, Jun-young nampaknya lebih bergantung kepada Lee Tae-oh adalah kerana ibunya yang terlampau sibuk untuk meluangkan masa dengannya. Bahkan, faktor utama yang menyebabkan dia mempunyai hubungan sayang-benci dengan Ji Sun-woo adalah lebih kompleks daripada drama asal lantas membuka banyak kemungkinan kepada penghujung ceritanya.

kesudahan the world of the married

Tambahan pula, individu di United Kingdom tidak lagi bergantung dengan ibu bapa mereka bermula umur 16 tahun namun tidak di Korea. Menurut persekitaran norma, remaja di Korea hanya bebas pada usia 19 tahun lantas mematahkan ramalan bahawa dia akan mengikut cerita asal di mana anak lelaki tersebut hidup sendiri dan jauh daripada kedua ibu bapanya pada penghujung drama “Doctor Foster”.

Oleh sebab itu, Jun-young merupakan watak yang penting dalam menentukan sama ada ia akan mengikut plot cerita asal atau sebaliknya.

Adakah watak lain akan berubah arah?

Selain itu, Lee Moo-saeng yang merupakan antara penyokong rapat Ji Sun-woo juga tidak dapat diramal perkembangan wataknya dalam drama ini. Ini kerana wataknya adalah sangat berlainan daripada apa yang ditonjolkan dalam “Doctor Foster”. Tidak pasti sama ada dia akan terus ‘membantu’ doktor wanita itu atau pun bakal menikam belakangnya suatu hari nanti.

kesudahan the world of the married

Bagi penonton setia “The World Of The Married”, anda mesti tahu bahawa watak Yeo Da-kyung mempunyai kehadiran yang sangat penting sebagai perempuan yang mebolak-balikkan rumah tangga Ji Sun-woo pada awalnya. Ada yang menebak bahawa wanita ini mungkin berpaling daripada kesetiannya dengan Lee Tae-oh dan berjabat tangan dengan Ji Sun-woo, secara tak langsung membawa sinergi baru kepada perkembangan drama ini.

kesudahan the world of the married

Kesudahan “Doctor Foster”

Tambahan pula pada penghujung musim kedua “Doctor Foster”, digambarkan bahawa si suami telah melakukan kerja gila dengan menyerang bekas isterinya di hadapan anak mereka. Walaubagaimanapun, dengan stigma orang Korea yang tidak bersetuju dengan adegan seperti ini, berkemungkinan besar “The World Of The Married” tidak akan menyajikan pengakhiran yang sama.

Oleh kerana “The World Of The Married” merupakan drama semusim sahaja, sudah pasti ia tidak akan meninggalkan penonton dengan ‘penutup terbuka’ pada episod akhir nanti. Jadinya, para peminat drama ini berharap agar ia dapat memberikan kesudahan yang mampu melegakan hati mereka selain berdoa semua watak antagonis mendapat balasan yang setimpal atas perbuatan jahat mereka.

kesudahan the world of the married

Dengar cerita skrip drama ini sudah pun ditulis sehingga episod ke ahirnya, jadi sama-samalah kita nantikan perkembangan kisah ini yang hanya tinggal lagi 4 episod sahaja.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...