Utama K-Pop Artis Terima Komen Buruk, YG Entertainment Umum Bakal Ambil Tindakan

Artis Terima Komen Buruk, YG Entertainment Umum Bakal Ambil Tindakan

YG ENTERTAINMENT

YG Entertainment telah mengambil tindakan undang-undang untuk pelbagai perkara yang melibatkan artis mereka.

Pada 14 Oktober, agensi hiburan tersebut mengeluarkan kenyataan berikut:

Ini adalah YG Entertainment.

Pertama sekali, kami mengucapkan terima kasih yang mendalam kepada peminat yang menunjukkan sokongan kepada artis YG Entertainment.

Oleh kerana seniman agensi kami mendapat banyak cinta dari orang ramai, kami menganggap bahawa sejumlah fitnah mesti ditanggung. Oleh itu, kami tidak mengambil tindakan undang-undang sehingga sekarang.

Walau bagaimanapun, terdapat peningkatan jumlah rumor, serangan peribadi, penghinaan, gangguan seksual, pencerobohan privasi, dan lain-lain, dan kami merasa bertanggungjawab kerana sukar untuk mengabaikan kenyataan ini lebih jauh.

Oleh itu, berdasarkan tips yang dihantar oleh peminat, kami menyemak sejumlah besar catatan dalam talian yang melanggar hak artis kami dari awal tahun ini hingga baru-baru ini, dan kami meneliti perkara-perkara yang dianggap serius.

Akibatnya, kami memilih mereka yang melakukan tindakan jahat dan kebiasaan menyebarkan maklumat palsu, dan kami mengajukan aduan dan laporan jenayah kerana telah melanggar Undang-undang Promosi Penggunaan Jaringan Komunikasi dan Perlindungan Maklumat, dll. (fitnah), penghinaan, dan gangguan perniagaan.

Sebagai tambahan, jika terus ada fitnah berleluasa terhadap artis agensi kami atau akan menyebabkan sesuatu yang bahaya, kami akan mengambil tindakan undang-undang yang kuat untuk melindungi artis agensi kami.

Kami sekali lagi mengucapkan terima kasih kerana petua yang dihantar oleh peminat sangat membantu. Kami sedang mengkaji semua kandungan yang dihantar oleh ramai orang, dan kami meminta agar anda terus menghantar petua secara aktif sekiranya anda menemui tindakan/komen yang membahayakan artis kami. YG Entertainment akan berusaha untuk terus berusaha untuk melindungi artis agensi kami.

YG FAMILY

Memang bagus apa yang YG buat ni, keselamatan artis akan lebih terjamin.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERHerald Pop

Leave a Reply