Ikuti Kami:

Ada Lee Dongwook & Kim Woobin, Tonton 9 K-Drama Pelbagai Genre Bakal Tayang Mei Ini

Ada Lee Dongwook & Kim Woobin, Tonton 9 K-Drama Pelbagai Genre Bakal Tayang Mei Ini

Siap sedia semua, akan ada banyak K-Drama baru akan menemui anda pada bulan Mei ini!

Dari pelakon hebat seperti Lee Dong-wook dan Kim Woo-bin, penonton akan disajikan dengan pelbagai naskhah hebat pada bulan hadapan.

Jom KimchiDaily kongsikan antara drama yang bakal ditayangkan pada Mei ini!

TALE OF THE NINE TAILED 1938

“Tale Of The Nine Tailed 1938” akan diterajui oleh kisah Lee Yeon, seorang rubah berekor sembilan yang mendarat semula di era kekalutan pada tahun 1938. Berdasarkan dunia pelbagai Tuhan dan hantu, ianya dijangka akan membawa aksi lebih dinamik dan karakter berwarna yang berlainan keseronokan daripada musim pertama.

Pelakon utama: Lee Dong-wook, Kim Bum, Kim So-yeon, Ryu Kyung-soo

Tarikh tayangan: 6 Mei

Platform: tvN

ALL THAT WE LOVED

“All That We Loved” ialah drama tentang cinta tiga segi antara dua orang sahabat. Salah seorang daripadanya telah mendermakan buah pinggangnya kepada rakan baiknya itu namun, kedua-dua mereka mula jatuh cinta kepada wanita yang sama di sekolah menengah.

Pelakon utama: Oh Se-hun, Jo Joon-young, Jang Yeo-bin

Tarikh tayangan: 5 Mei

Platform: VIU

RACE

“Race” akan mengisahkan tentang drama di sebuah pejabat yang mana seorang pekerja, Park Yoon-jo yang berkerja tanpa sebarang kelayakan namun hanya berlandaskan minatnya. Kisahnya bermula apabila dia bertemu dengan idolanya dan perjalanan kariernya bermula dengan sengit sejak itu.

Pelakon utama: Lee Yeon-hee, Hong Jong-hyun, Moon So-ri, Yunho U-Know

Tarikh tayangan: 10 Mei

Platform: Disney+

BLACK KNIGHT

“Black Knight” adalah kisah yang berlaku pada tahun 2017, di mana pencemaran telah menjadi sangat teruk sehingga orang tidak dapat bertahan tanpa alat pernafasan. Ia juga akan mengikuti penghantar legenda 5-8 yang mempunyai kemahiran pertempuran yang luar biasa dan bertemu pelarian Sa-wol, yang bercita-cita menjadi penghantar kerana mereka adalah satu-satunya harapan pelarian.

Pelakon utama: Kim Woo-bin, Esom, Kang Yoo-seok

Tarikh tayangan: 12 Mei

Platform: Netflix

RUN INTO YOU

“Run Into You” menceritakan kisah misteri yang terungkap apabila seorang lelaki, mengembara ke masa lalu untuk mencari kebenaran di sebalik siri pembunuhan, lalu bertemu dengan seorang wanita yang mengembara melalui masa untuk menghalang perkahwinan ibu bapanya. Di pertengahan perjalanan yang pelik indah mereka berdua terjebak pada tahun 1987.

Pelakon utama: Kim Dong-wook, Jin Ki-joo

Tarikh tayangan: 1 Mei

Platform: VIU

OH! YOUNGSHIM

Drama ini akan mengikuti dua orang yang bertemu pada masa lalu tanpa diduga dan bersatu semula dalam rancangan pelbagai percintaan.

Pelakon utama: Song Ha-yoon, Lee Dong-hae

Tarikh tayangan: 15 Mei

Platform: Genie TV

DELIGHTFULLY DECEITFUL

“Delightfully Deceitful” menceritakan kisah penipu dan peguam yang terlalu bersimpati, berkumpul sama untuk membalas dendam mereka terhadap kejahatan mutlak. Ia akan berpusat di sekitar penipuan yang anda suka percaya tetapi tidak boleh percaya sehingga akhir drama.

Pelakon utama: Chun Woo-hee, Kim Dong-wook

Tarikh tayangan: 29 Mei

Platform: tvN

BITCH X RICH

wavve bitch x rich

Drama “Bitch X Rich” akan menggambarkan peristiwa yang berlaku kepada Kim Hyein, satu-satunya saksi pembunuhan seorang gadis sekolah menengah. Dia akhirnya berpindah ke Sekolah Menengah Antarabangsa Cheongdam yang dihormati, dan di sana, dia bertemu dengan Baek Jena, ratu Diamond 6, suspek utama dan orang paling berkuasa di sekolah itu.

Pelakon utama: Yeri RED VELVET, Lee Eun-saem, Lee Jong-hyuk, Yoo Jung-hoo

Tarikh tayangan: 31 Mei

Platform: Wavve

HAPPINESS BATTLE

ena happiness battle

Drama bergenre thriller suspen ini akan mengikuti kisah ibu yang berdaya saing, cuba menjatuhkan satu sama lain dalam pertempuran media sosial untuk membebaskan diri mereka daripada penindasan dan juga ingin mencapai kebahagiaan.

Pelakon utama: Lee El, Cha Ye-ryun, Jin Seo-yeon, Park Hyo-joo, Woo Jung-woon

Tarikh tayangan: 31 Mei

Platform: ENA

Haa korang paling teruja nak tonton drama mana?

Korang banyak topik ‘hot’ lain tentang dunia hiburan Korea yang nak dibincangkan? Kongsi lah ‘teh’ dengan kami di forum KimchiDaily 😉

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...